Maratonul de forță din Chișinău: Stabilirea propriilor recorduri și victorii în diferitele categorii de vârstă.

Publicat de user pe

Între 23 februarie și 8 martie, în sala de fitness „Apolo” de pe bulevardul Mircea cel Bătrân 26/3, a avut loc un maraton de forță captivant sub deviza „Stabilește-ți propriul record personal!”. Acest eveniment nu doar a fost o sărbătoare pentru iubitorii de sporturi de forță, ci și un pas semnificativ în dezvoltarea sportului de împins din culcat și a altor discipline de forță din Republica Moldova. Scopurile principale ale maratonului au fost promovarea unui stil de viață sănătos și atragerea copiilor și adolescenților către activități fizice și sportive regulate.

Programul maratonului a inclus mai multe competiții captivante, printre care împinsul din culcat repetat și tracțiuni la bară fixă. Participanții au putut să-și demonstreze abilitățile și forța, încercând să-și depășească limitele și să atingă noi culmi.

A fost acordată o atenție specială diferitelor categorii de vârstă, ceea ce a permis identificarea sportivilor talentați din diferite grupe de vârstă. Câștigătorii competiției de tracțiuni au fost recunoscuți în mod special: Pușcari Artem (17 ani) și Gritsco Stanislav (17 ani) au avut rezultate impresionante, efectuând 24 de tracțiuni fiecare. Ei au fost însoțiți de Cotovici Vlad (16 ani) cu 22 de tracțiuni, Prodăn Denis (18 ani) – 17 tracțiuni și Gerchiu Alexandru (18 ani) – 15 tracțiuni.

În categoria de împins, tinerii noștri sportivi au demonstrat rezultate remarcabile, evidențiindu-și capacitățile și tehnica de forță. Printre adolescenți, cei mai buni au fost Țeruș Bogdan (15 ani), Mihicenko Marcu (13 ani) și Buliga Daniil (15 ani). În categoria de juniori, liderii au fost Puscar Artem (17 ani), Gritsco Stanislav (17 ani) și Vișnevi Ivan (17 ani). De asemenea, nu au fost uitați nici sportivii adulți, cu mențiunea specială a veteranilor, printre care s-au remarcat Verbenko Oleg și Tertîcnîi Alexandr.

Participanții adulți, printre care și Negru Eduard, care a ocupat primul loc, nu au rămas neobservați. Gerchiu Alexandru și Prodăn Denis au demonstrat, de asemenea, un nivel înalt de pregătire și au obținut locurile doi și trei, respectiv.

Evenimentele precum maratonul de forță nu numai că contribuie la dezvoltarea sportului în regiune, dar și inspiră noua generație să adopte un stil de viață activ și să atingă rezultate înalte în sport. Felicităm toți participanții și câștigătorii și le dorim noi realizări și victorii pe calea sportivă!