Sportivii moldoveni s-au întors cu victorie de la Jocurile sportive mondiale a tinerilor compatrioți organizate în Soci

Publicat de user pe

Echipa Republicii Moldova a câștigat 14 locuri de frunte la Jocurile Mondiale a tinerilor compatrioți, editia a 2-a, care au avut loc in orasul Soci (Federatia Rusa) in perioada 23 – 29 aprilie.

La Jocurile Mondiale au participat peste 600 de sportivi din 46 de țări, concurind la șase discipline sportive: baschet, mini-fotbal, volei, șah, tenis de masă și înot.

Participarea echipei Republicii Moldova la aceste competitii mondiale a fost posibilă datorită ajutorului financiar al Ambasadei Federatiei Ruse in RM si Rossotrudnichestvo (РЦНК) în Republica Moldova. Echipa a fost formată din zece persoane – 4 sportivi la înot, 4 sportivi la tenis de masă și doi jucători de șah. Reprezentanții Republicii Moldova au câștigat la proba INOT –  5 medalii de aur, 2 medalii de argint și 2 medalii de bronz. Jucători de tenis au câștigat si ei 5 medalii: 1 de aur, 3 medalii de argint și 1 de bronz.

În competiția pe echipe înotătorii moldoveni au fost PRIMII – medalia de aur, iar tenisistii au cistigat locul II. Jucătorilor de șah nu le-a ajuns doar un pic de bafta, Ilia Martinovici cu virsta doar de 12 ani, s-a plasat pe locul IV din 68 de participanti.               

La intoarcerea din Soci, tinerii sportivi au fost intilniti la aeroportul din Chisinau solemn de jurnalistii citorva canale TV, parinti, rude si personal de Conducatorul Rossotrudnichestvo – doamna Iulia Semenchenko, care a felicitat călduros echipa cu rezultate remarcabile. A apreciat buna organizare a Jocurilor Mondiale 2016 si conducatorul acestei distinse echipe sportive al RM, care s-a intors cu VICTORIE deplina, presedintele AOC „Apollo” – Nagornii Vasile, care sustine ca copiii au fost foarte impresionati de comunicarea cu legendele sportului Irina Rodnina, Alexandru Carelin și Nikolae Valuev. Antrenorul emerit la inot al Republicii Moldova, Valentina Semeruncic a subliniat faptul că echipa din Moldova s-a pregătit serios pentru competitiile sportive din Soci, și fiecare sportiv a mers la acest turneu pentru medalie si loc de frunte.

Programul Jocurilor Mondiale a inclus nu numai partea sportiva, dar, de asemenea, excursii interesante, activități educaționale și o varietate de competiții cognitive. La jocul intelectual „Dialogul în limba rusă”, echipa noastră a câștigat primul loc. La concursul „Carticica de vizita” echipa moldoveneasca a fost aplaudata in picioare de spectatori, si desigur Premiul „Cea mai spectaculoasa Carticica de vizita”! Reporterul Republicii Moldova, Eugene Perestoronin, a avut cistigat locul IV la competitia “New Generation”.

Categorii: Arhiv

0 comentarii

Lasă un răspuns