„Maslenita” 2019

Publicat de user pe

Sportul e viaţă, aşa cum e şi iubirea sau educaţia… Fă loc pentru toate în viaţa ta. (Mihaela Rădulescu)

La 9 martie pe teritoriul Aventurii Parc (MoldExpo) s-a desfasurat Sarbatoarea etnoculturala «Maslenita». Organizatorii acestei sarbatori a fost Diaspora Ruseasca in Republica Moldova, in parteneriat cu Centrului Rusesc de Știință și Cultură în Republica Moldova.    

Dupa tradiție, Diaspora Ruseasca în Republica Moldova organizeaza în fiecare an această sărbătoare cu clătite și dansuri, numere artistice vocale și instrumentale, corale și de dans.

Asociatia Obsteasca pentru Copii „Apollo” a contribuit si ea la organizarea evenimentului, oferind spectatorilor si participantilor la aceasta serbare oportunitatea de a concura în diferite probe sportive, avind in vedere ca inainte de a minca muntele de clatite oferite nu ar fi rau de a face un pic de sport! A fost anuntata competitia „Bogatirskie zabavi”, în care bărbații se intreceau la ridicarea greutatii de 24 kg, adolescentii si tinerii au ridicat greutatea de 16 kg, iar fetele au efectuat genuflexiuni cu greutatea de 24 kg. Câștigătorii acestei probe sportive a fost Tihohod Artur (barbati), Nagornii Bogdan (16 ani), Craciun Dumitru (18 ani) si Dolinscaia Lana (fete). A mai evaluat si ucman Rodion, care este de cinci ori campionul la powerlifting, de trei ori campion al RM la Strongman, medaliat cu argint la Cupa Mondială mas-wrestling si cel mai puternic om din Moldova. El a demonstrat o varietate de performante a puterii – răsucirea tigaii, ruperea lanțului de fier, umflarea cauciucului pina la spargere, ruperea cărții groase cu miinele goale și multe altele…                

Punctul culminant al Serbarii a fost o ritualul arderii Babei Iernii, care simbolizează sosirea primăverii și începutul Postului Mare.

Categorii: Arhiv

0 comentarii

Lasă un răspuns