Sărbătoarea învățătorului la Zolotievca

Publicat de user pe

Când învăţătorul reuneşte în inima sa dragostea de profesiune şi dragostea de elevi, putem spune că este un învăţător desăvârşit. (Lev Tolstoi)

La 04 octombrie 2014 membrii Asociației Obștești pentru Copii „Apollo” au fost invitați la ce-a de-a 50-a aniversare a Gimnaziului din Zolotievca – o frumusețe de sat, înconjurat de dealuri verzi, grădini și văi.

Școala din sat este vizitată nu numai de copiii satului Zolotievca, dar și de copiii din două sate din apropiere. Este îmbucurător faptul că, necătînd la depărtarea care se află și în decursul acestor 50 de ani (1964-2014), școala nu a dispărut, ci a înflorit și s-a dezvoltat tot mai mult, datorită eforturilor depuse de colectivele anterioare de profesori și datorită fostei administrații satului și raionului și desigur datorită componenței actuale a administrației raionale și colectivului pedagogic al școlii în frunte cu fostul abslovent al școlii, d-ul Petru A. Osipov.   

La aniversarea școlii au fost invitați ca oaspeți de onoare absolvenții care au participat și participă la dezvoltarea școlii. Cu mare căldură  fost întîlnit și aplaudat fiul fostului președinte al satului Zolotievca pe timpurile căruia colhozul s-a transformat din organizație săracă în colhoz-milionar, fiind construite grădinița și școala, care funcționează pînă în prezent. Absolvenții acestei școli, fiind mai mult de 2000 de persoane și-au ocupat locuri demne în diverse domenii ale economiei Republicii Moldova, iar elevii de astăzi se bucură de realizări frumoase în diverse concursuri și olimpiade, chiar dacă în total sunt doar 95 la număr.   

         

Categorii: Arhiv

0 comentarii

Lasă un răspuns