Membrii „Apollo “– la Jocurile Bunăvoinței-2012

Publicat de user pe

Sportul este cultivarea consecventă şi voluntară a efortului fizic intensiv. (Pierre de Coubertin)

Familia Nagornîi din Chișinău a întreprins o vizită în Rusia care a inclus vizitarea mai multor locuri pitorești din această țară. Cuplul Vasile și Angela Nagornîi însoțiți de copiii lor, Bogdan și Taisia au mers pe la biserici și mănăstiri vechi, au călătorit prin capitala Federației Ruse – orașul Moscova, au rămas impresionați de Kremlinul vechi din Nijni Novgorod, construit pe malurile a două râuri mari Oka și Volga, au făcut baie la izvorul lui Serafim Sarovski și, desigur, au participat la ediția 2012 a Jocurilor Bunei Voințe.

Această competiție se desfășoară deja a 18-a oară într-un sătuc rusesc din regiunea Nijni Novgorod, la ea participând atât tineri localnici, precum și mulți din copii care-și petrec aici vacanțele de vară. 

Competițiile au fost inaugurate la 28 iulie, ora 11.00, aproape simultan cu deschiderea Jocurilor Olimpice din Londra. La eveniment au participat tineri sportivi în vârstă de la 5 până la 18 ani.  

Fondatorul și organizatorul Jocurilor Bunei Voințe, Klavdia Danilceva, maestru în sport, este o persoană care a dedicat o viață sportului, propagării modului sănătos de viață și educației unei generații sănătoase de tineri. La cei 82 de ani împliniți, ea este deosebit de activă, colaborează reușit cu autoritățile locale și raionale, precum și cu sponsorii. Stând de vorbă cu această femeie neobișnuită, soții Nagornîi și copiii lor au rămas frapați de dragostea pe care ea o manifestă față de copii și de munca pe care o face pe tot parcursul vieții.       

Programul competițional a inclus concursuri separate pentru diferite categorii de vârstă. Astfel, două grupe mici– băieți și fete de la 5 până la 8 ani – au concurat la alergări pe o distanță de 30 de metri, aruncarea mingii de tenis, darts, sărituri de pe loc, tragere la bara fixă (pentru băieți) și sărituri cu ajutorul coardei (pentru fete). Pentru sportivii mai mari au fost organizate, de asemenea, alergări pe o distanță de 60 de metri, tir și o ștafetă. 

Pentru participare la eveniment familia din Chișinău s-a unit cu familia Nagornîi, care locuiește în satul Velikovskoe, și care, deja mai mult de 10 ani, este o participantă tradițională la evenimentul respectiv. Anterior, Ilia și Maxim Nagornîi au cucerit numeroase premii și titluri de campion.

Deși au participat pentru prima dată la Jocurile Bunei Voințe (ediția 2012 – Valki), reprezentanții Republicii Moldova, Bogdan și Taisia Nagornîi, au evoluat onorabil. În categoria sa de vârstă, Bogdan a avut o prestație impecabilă, și în clasamentul final a ocupat PRIMUL loc, devenind campion! Micuța Taisia (7 ani) a fost foarte aproape de podium la categoria de vârstă 7-8 ani. Potrivit experților motivul îl constituie pregătirea sportivă insuficientă la lecțiile de sport, care în Moldova sunt de un nivel mult mai slab decât în Federația Rusă.

Copiii familiei Nagornîi din Rusia tot au făcut o figură frumoasă. În cea mai mare categorie de vârstă, Ilia s-a clasat pe locul trei în clasamentul final. Totodată, multiplul învingător și premiant al acestor competiții, Maxim Nagornîi, chiar dacă a consemnat un rezultat fenomenal la proba de tragere la bara fixă (20 de ori) și a avut o prestanță foarte bună la proba de tir, – a ocupat doar locul patru, poziționându-se la un singur pas de podium!

Este de remarcat că administrația locală și conducerea raionului au organizat, în decurs de două zile, o veritabilă sărbătoare pentru copii – cu muzică, înghețată și bună dispoziție. O brigadă competentă de arbitri a stabilit pe cei mai puternici participanți, iar pe învingători i-au așteptat medalii, diplome, tricouri și chipiuri cu sigla Jocurilor Bunei Voințe – 2012.

Categorii: Arhiv

0 comentarii

Lasă un răspuns