Succesul european al karateka Anastasia Iavorschi

Publicat de user pe

SPORT plus, nr. 25 din 10 iulie 2012

O prestație reușită au avut sportivii din Moldova la Campionatele Europene de Karate Kyokushinkai, competiție desfășurată în capitala Ungariei, orașul Budapesta. Lotul republicii noastre a fost alcătuit din patru sportivi și doi antrenori. De o bună pregătire a dat dovadă Anastasia Iavorschi, discipolă a Asociației Obștești pentru Copii „Apollo“ din Chișinău. Ea s-a situat printre primele zece clasate la proba de kata (exerciții demonstrative).

Anastasia a început  să practice această probă dură, recomandată mai mult bărbaților, acum 13 ani sub îndrumarea lui Iurie Neceai, iar acum își perfecționează măiestria sub bagheta antrenorului Traian Velixar. Anastasia Iavorschi este de 6 ori campioană națională la karate kyokushinkai. Colegul ei de echipă, Marcel Șeptelici l-a învins în prima întâlnire pe reprezentantul gazdelor în categoria de greutate de până la 70 de kilograme la proba de lupte, dar a fost ulterior eliminat de un sportiv din Polonia.

În categoria de greutate de până la 80 kg, Iurie Sacalî a cedat în prima luptă reprezentantului Ucrainei, care a și devenit ulterior, campion continental. Tot unui sportiv din țara vecină a cedat și Timur Furdui, în categoria de greutate de peste 80 kg.            
Vadim IUTIȘ (ziarul Sport Plus)

Categorii: Arhiv

0 comentarii

Lasă un răspuns