Participarea echipei „Apollo” la ediţia a 12-cea a campionatului Republicii Moldova la triatlon forţă (powerlifting)

Publicat de user pe

Sportul reprezintă vigoarea vitală a umanităţii. (George Călinescu)

La 17-18 martie în incinta  liceului «Gh.  Asachi»  s-a desfășurat  ediția a 12-cea a Campionatului  Republicii Moldova la  triatlon forță (powerlifting). 

La acest campionat a participat și echipa  „Apollo”. Necătînd la faptul că  doi din cei  trei sportivi au luat parte pentru prima data la o competiţie de acest nivel, toți au luat locuri cîştigătoare.  În categoria de greutate 75 kg T3 (18-19 ani) Gaivoronschii  Grigore a ocupat locul doi cu rezultatul  de 377 kg la trei exerciții.  În categoria de greutate 110 kg campion al Republicii Moldova  a devenit Ulunț  Vadim cu  rezultatul  la triatlon forță de 570 kg. Tot Ulunț Vadim a ocupat locul doi la Împins din culcat.

În categoria «seniori»  membrul echipei „Apollo” Sucman Rodion,  fiind unicul  în categoria de greutate pînă la 145 kg, a obținut medalia de aur la Împins din culcat.  Menționăm faptul, că  reprezentantul  clubului nostru  Bogatov  Victor (multiplu campion RM la powerlifting)  nu a participat la campionat  din cauza traumei la  umăr, dar a fost prezent la acest campionat în calitate de arbitru.            

Este  de menționat  faptul, că campionatul a fost organizat foarte bine. Participanţii au arătat rezultate bune, stabilind recordul Republicii Moldova. De asemenea,  a fost remarcabilă performanţa sportivilor  cu afecțiuni a sistemului musculo-scheletic, care au arătat rezultate înalte la Împins din culcat și au avut parte de  aplauzele  binemeritate ale  publicului din sală.  La Campionat au fost prezenți președintele și vice-președintele federației internaționale WDFPF   Wim Backelant (Belgia) și Mariana Marinova (Germania), care au apreciat  lucrul echipei de arbitri  din Republica Moldova și ca rezultat  la doi arbitri, printre care și Bogatov Victor, li s-a acordat categoria de arbitru international.  

Wim Backelant și Mariana Marinova  au salutat  propunerea Federatiei de triatlon forță din Republica Moldova de  a desfăşura peste doi ani  campionatul european sau mondial la powerlifting la  Chișinău.  Noi și  în continuare  aşteptăm,  sperăm și ne antrenăm, pentru a confirma faptul, că sîntem demni de a fi gazdă unui campionat european sau mondial la powerlifting. Ediția a 12-cea a Campionatului Republicii Moldova la Powerlifting s-a desfășurat  în memoria regretatului Terliță Victor – multiplu campion mondial  la Powerlifting, care timp de mai mulți ani s-a antrenat  în sala sportivă „Apollo”.  

Categorii: Arhiv

0 comentarii

Lasă un răspuns