Ion Creangă a condus Dacia spre titlul de campioană

Publicat de user pe

Cotidianul național independent „TIMPUL”  din 3 iulie 2008  

Campionatul cartierelor

Pentru a crea o surpriză copiilor-amatori de fotbal din municipiul Chișinău, simultan cu desfășurarea Campionatului European-2008 din Austria și Elveția, în cadrul programelor sportive ale Alianței „Sănătatea și cultura copiilor”, asociațiile Apollo, LuRenOm și  Izvorul Moldovei au organizat ediția a doua a campionatului municipal al echipelor de cartier, rezervat jucătorilor născuți în anul 1994 și mai mici. 

În lupta pentru premiile acordate  de partenerii evenimentului s-au încadrat șapte echipe, care au abordat cu mult entuziasm această provocare. La festivitatea  de deschidere, micuții jucători au fost îndrumați de către conducătorii  asociațiilor organizatoare, Vasile Nagornîi (Apollo) și Alexandru  Sainsus (LuRenOm).  De fapt, turneul putea fi asociat și cu o competiție de Divizie Națională, or în competiție au intrat asemenea “granzi” ai fotbalului autohton precum Dacia, Zimbru și Camelot, nume sonore din fotbalul în sală. 

Meciul decesiv și partidele de clasament care s-au disputant în ultima zi a turneului au fost destul de  interesante și au atras atenția atât a părinților, cât și a amatorilor de fotbal din împrejurimile stadionului.

Titlul de campion a revenit echipei Dacia, care a fost  urmată în top  de către formațiile Litpros și Zimbru. De remarcat  că organizatorii au stabilit  și premii pentru cei mai buni jucători, cel mai bun portar, de exemplu, devenind Ion Creangă, care  a apărat buturile campioanei.

Programul organizatorilor a fost dat peste cap de condițiile meteorologice, din cauza ploilor torențiale, meciurile fiind amânate cu aproape o săptămână, astfel ca finalul competiției să se dispute cu doar două zile  înaintea marii finale europene.
(Andrei Loghin)

        

Categorii: Arhiv

0 comentarii

Lasă un răspuns