Elevii de la Ciocana au concurat la probe de gimnastică

Publicat de user pe

COTIDIANUL NAȚIONAL INDEPENDENT „TIMPUL” , nr.99 din 6 iunie 2008

Sportul în mase


Finalul anului de studii 2007-2008 a coincis cu desfășurarea unei sărbători sportive de excepție pentru elevii câtorva licee din capitală.

În sala sportivă  a Liceului “Olimp” s-a disputat un campionat deschis rezervat elevilor la triatlon de gimnastică. Evenimentul a fost organizat  de către organizațiile obștești “Apollo” și “LuRenOm”,  care fac parte din Alianța “Sănătatea și cultura copiilor”, cu susținerea Departamentului educație, tineret și sport al sectorului Ciocana.

Băieții au concurat la trei probe incluse în competiție: ridicarea la bara fixă, împingerea halterei de 50 kg din poziție culcat (vârsta mai mare de 14 ani) și menținerea  unghiului cu sprijinirea  cotului.  Simultan, fetele au participat la concursurile  de ridicarea corpului de pe bancă înclinată și flexiuni în poziție culcat de la banca de gimnastică.

La eveniment au fost invitați cei mai buni reprezentanți ai liceelor și școlilor  medii de cultură  generală din capitală, dar și toți doritorii de a-și încerca  forțele (în conformitate cu categoriile de vârstă). Deosebit de activi au fost  elevii liceelor “Olimp”,  “Ginta Latină” și  “Constantin Negruzzi”, care  au demonstrat rezultate destul de bune.

În cadrul etapei de trageri la bara fixă cel mai bun  rezultat a fost demonstrat de Nicolae Cojocaru, care s-a ridicat de 26 ori. Câte 23 de puncte au acumulat Sergiu Vasilenco și Maxim Marușceac, care au împărțit locurile doi și trei.

În grupa micuților cel mai bun s-a dovedit a fi un elev din clasa a V-a –Alexandru Ciumacenco (11).

În concursul fetelor un rezultat excepțional a demonstrat eleva Natalia  Cotur, clasa a IV-a, care s-a ridicat de tocmai 75 de ori. La cinci puncte diferență s-au clasat Elena Balan și Marina Stepanov. La liceene, învingătoare a devenit Cristina Mardari, urmată de Marina Danilov și Elena Guțan.     

Spectaculoasă a fost și proba de împingere a haterei. În această etapă, Maxim Marușceac a consemnat rezultatul de 33 de  împingeri și a devenit campion absolut în categoria sa de greutate.

Campionilor  și premianților li s-au înmânat medalii, diplome și abonamente gratuite estivale în oricare din sălile de forță ale Asociației Obștești pentru Copii “Apollo”, iar  cei  mai abili s-au ales cu daruri de preț.

Categorii: Arhiv

0 comentarii

Lasă un răspuns