Cupa OPEN la Impins din culcat, editia a VI-a

La 20 octombrie 2018 in incinta Centrului de Creatie "Ghiocel" a avut loc Cupa Open la Impins din Culcat, ediatia a VI-ea,  organizata in memoria lui Alexandru Coseacov.

 

Ca de obicei, Competitiile sportive la Impins din Culcat, organizate de Asociatia Obsteasca pentru Copii "Apollo" cu sustinerea Preturii sectorului Ciocana a unit sportivi cu experienta - maestri in sport, participanti la turneie cu renume europene si mondiale. Alaturi de ei nu s-au pierdut cu firea si cei care pentru prima data au decis sa-si incerce puterile la astfel de campionate.

 

Pentru inceput sportivii au fost salutati de Presedintele AOC "Apollo", Nagornii Vasile, ca mai apoi spre placerea tuturor celor prezenti, harizmaticul Maestru in Sport,  figura legendara pentru intreaga RM, presedintele Federatiei Powerlifting WPC  a Republicii Moldova, domnul Alexandru Serbacov a prezentat tuturor un master-class cu "numai" 200 de kg pe haltera, aratindu-le incepatorilor un sir de „trucuri" care le va usura iesirea de performanta la scaunul pentru Impins din Culcat. 

 

Majoritatea sportivilor cu experienta au venit cu scopul de a-si inregistra noile recorduri personale.

Echipa Apollo a fost reprezentată de cei mai buni si ambitiosi sportivi, si anume:   Capitanul Echipei "Apollo"- Rosca Ion, Buceatchii Gleb, Mihalachi Olga, Netbailov Nicolae, Tatarciuc Ilirian, Gonta Evelina, Neagu Maxim, Rotaru Mihai,  Iamandii Aprilin, Tudor Bogdan, Spinu Anatolie, Popa Vadim, Cotliuba Igor, Satalova Ecaterina, Luchin Maxim, Moroseanu Mihai, Cichirca  Nichita,  Erohin Ion. Toti ei s-au plasat pe locuri de frunte, aducind o noua Cupa pentru locul II pe echipe,  I loc revenindu-i celui mai puternic Club din RM si Tansnistria "TITANIC" , iar locul III pe echipe revenindu-i Clubului LTPS.

Turneul international la Impins din Culcat si Indreptari cu bara, Parcani

La 23 septembrie 2018 în incinta Casei de Cultură din localitatea Parkani (Transnistria) a avut loc Turneul international la Impins din Culcat si Indreptari cu bara. De aceasta data, la aceste competitii au participat nu numai sportivi din Republica Moldova si Ukraina, dar si  din străinătate, tocmai din USA si chiar Canada. Marea majoritate a participantilor au fost sportivi cu renume modial, campioni europeni AWPC și WPC.

Echipa "APOLLO",  formata din 5 persoane, si anume   Gonta Evelina, Buciatchii Gleb, Tatarciuc  Ilarian, Rosca  Ion și Grec Vasile. Toți au reusit sa se plaseze pe locuri de frunte in categoriile sale de virsta si de greutate. Cel mai tânăr participant la acest turneu a fost sportivul nostru  Buciatchii Gleb (12 ani), care a concurat în categoria de  virsta 13-15 ani,  ocupind locul III. Gonta Evelina a reusit nu numai sa se plaseze pe locul I, dar a mai pimit si Cupa pentru voința de a câștiga.  Vasile Grec, in categoria sa de virsta si de greutate la fel a cistigat ca de obicei locul I, iar Rosca Ion a participat la ambele discipline, debutind  pentru prima data in categoria OPEN si plasindu-se pe locul II.  De asemenea si Tatarciuc Ilirian a reusit sa cistige locul II.

Turneul, ca întotdeauna, a fost organizat la cel mai inalt nivel de catre Federației WPC  RM,  presedinte Alexandru Serbacov si Federația AWPC -  presedinte   Anatolii Semerenco.

Primul Campionat OPEN La Impins din Culcat si Ridicarea Halterei din localitatea Krasnogorka, Grigoriopol

La 24 decembrie 2017 in localitatea Krasnogorka, a avut loc primul Campionat  OPEN la Impins din Culcat si Ridicarea Halterei. Turneul a fost organizat de către Federația de powerlifting fără dopaj din Transnistria. La competitii au participat 130 de persoane din toate orașele și regiunile Republicii Moldova. 

Echipa "Apollo" a participat si ea la aceste competitii in urmatoarea componenta: Gonta Evelina, Zinovii Constantin, Grosu Crisitian, Cazacu Lilian, plasindu-se pe locul I la categoriile de virsta si la categoriile de greutate a fiecaruia din ei. 

 

Campionat Anual OPEN la Tractiuni la bara fixă, dedicat Zilei Internaționale a Femeii - 8 martie, sub sloganul "Pentru tine femeie cu suflet frumos, chip senin și zîmbet dulce".

La 8 martie 2018 a avut loc Campionat Anual OPEN la Tractiuni la bara fixă, dedicat Zilei Internaționale a Femeii - 8 martie, sub sloganul "Pentru tine femeie cu suflet frumos, chip senin și zîmbet dulce". Anul acesta competitiile au fost organizate pentru 2 categorii de vârstă: pina la  18 ani și 18 +.


În categoria de până la 18 ani, locurile au fost distribuite după cum urmează:

Locul I  - Nagornii Bogdan (24 tractiuni)
Locul II - Maxim Maxim; Pirvu Eugen (20 tractiuni)
Locul III - Goian Octavian (13 tractiuni)


În categoria 18 +, locurile au fost distribuite după cum urmează:
Locul I - Pisari Sergio (32  tractiuni)
Locul II - Croitoru Anatolii  (29 tractiuni)
Locul III - Untura Ion (27 tractiuni)

 

Campionatul la Impins din Culcat si Indreptari cu bara 2018 , Rascov

La 21 iulie 2018 in incinata Casei de Cultură din localitatea Rascovo, r. Camenca a avut loc Campionatul la Impins din Culcat si Indreptari cu bara. Acest campionat a reunit sportivi din intraga Republica Moldova. 


Echipa "Apollo" a participat la acest campionat in urmatoarea componenta: Tatarciuc Ilirian (15 ani),  Buciatchii Gleb (12 ani),  Gonta Evelina (15 ani),  Rotaru Mihai (17 ani).  Toți sportivii noștri, cu excepția Evelinei, au participat pentru prima data la astfel de competitii dind dovada de dirzenie si maiestrie sportiva, intorcindu-se acasa cu medalii si diplome de GRADUL I si II.