Educația sportivă din copilărie este temelia sănătății a unui om adult!

Cel de-al 16-lea Turneu Internațional "Cupa Nistrului" la Powerlifting și Impins din culcat

În perioada 20 - 21 decembrie 2014,  istoricul orășel Bender a gazduit cel de-al 16-lea Turneu anual Internațional la  Powerlifting și Împins din culcat extremal "Cupa Nistrului". Turneul a fost bine organizat și s-au adunat la "competițiile grele" cei mai puternici atleți din Ucraina, Moldova și Transnistria. Echipa clubului "Apollo" a fost reprezentată de trei membri: Ion Niculescu, Tudorian Oleg și Nagornîi Bogdan. Toți participanții echipei "Apollo" s-au întors cu medalii de aur, iar Tudorian Oleg a concurat la două discipline - Împins din culcat clasic și Împins din culcat extremal. Necătînd la marea concurență la Împins din culcat extremal, el a reușit să mai cîștige pe lîngă medalia de aur la Împins din culcat clasic și cea de bronz.

Campionatul la Împins culcat si Ridicari la bara fixa organizat în memoria lui Alexandru Cosiacov

La 29 noiembrie 2014 în incinta sălii de forță "Apollo" din bulevardul  Mircea cel Batran 26/3, a avut loc al doilea Turneu Deschis în memoria lui Alexandru Cosiacov la Împins din culcat și Ridicări la bara fixă. Scopul acestor competiții a fost comemorarea membrului de onoare al AOC "Apollo", doctor în biologie, Alexandru Cosiacov,  care a susținut mult organizația noastră, antrenorii asociației, alți membri al AOC "Apollo", mai ales cînd aceștea aveau nevoie de sprijinul financiar pentru a merge la competiții, turnee sportive.

Campionatul deschis la Powerlifting și Împins Culcat, versiunea WPC a Republicii Moldova și Transnistria.

În perioada 8-9 noiembrie, 2014 în incinta Casei de Cultură  din satul Parcani a avut loc Primul Campionat deschis la Powerlifting și Împins Culcat, versiunea  WPC a Republicii Moldova și Transnistria. Turneul a adunat un număr record de participanți, bărbați și femei. A fost  un adevărat spectacol cu multe emoții frumoase, atleți voinici, public sensibil care își susținea favoriții prin aplauze.  Explozii de emoții și aplauze puternice crescînde atunci când se puneau noi recorduri ale Campionatului, care de fapt au fost chiar multișoare. Echipamentul bun, scena confortabilă și desigur numărul mare de spectatori au contribuit mult la acest lucru. Mulți sportivi nu numai au dat dovadă de calitățile cele mai înalte sportive, dar și-au demonstrat și măiestria artistică - pe prim plan fiind Evtuhov Alexandru. El fiind solicitat la bis de fiecare dată, de parca ar fi un artist faimos. Atunci cînd pe scenă au ieșit domnele și domnișoarel, părea că te afli la un concurs al frumuseții - toate fiind pline de grație și talent. Clubul "Apollo" a fost reprezentat la acest campionat de 6 persoane, dintre care Tudorian Oleg și Niculescu Ion au devenit campioni la categoriile lor de greutate și, de asemenea, s-au plasat pe locul  trei în categoria "Absolut". 

În timpul liber de lecții și antrenamente vizităm muzeele Chișinăului


Mai mulți membri a Asociției Obștești pentru Copii "Apollo" au vizitat o expoziție unică la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova, unde au savurat lucrările  celebrilor pictori Rerich, Vasnetsov, Korovin, Kustodiev.

La aceasta Expoziție au  fost prezentate cîteva zeci de picturi ale celebrilor pictori ruși. Capodoperele acestei expoziții de peste o jumătate de secol au fost conservate în depozitele muzeului, iar acum pot fi văzute de toți doritorii. Am avut mare norocul de a fi ghidați de o doamnă foarte plăcută și mare amatoare a acestor pictori, care din tot sufletul ne-a povestit o mulțime de lucruri interesante din viața pictorilor și istoria fiecarei picturi în parte. Printre operele cele mai renumite expuse la această Expoziție de picturi  este opera lui Nicolae Rerich "Pskov", care  a fost numită de către critici  perla lui Rerich. Campionatul Mondial la Powerlifting (Versiune WDFPF) din Republica Moldova

În perioada 1 și 2 noiembrie 2014 pe scena teatrului capitalei "Ginta Latina" a avut loc Campionatul Mondial la Powerlifting (Versiune WDFPF internațională).

Pentru participarea la acest campionat au venit sportivi din 14 țări, care s-au luptat pentru locurile de frunte la cele trei competiții sportive ale powerliftingului: Genoflexiuni, Împins din culcat și  Îndreptări cu haltera. Atleții moldoveni au cîștigat 53 medalii, dintre care 36 au fost de aur.

Îmbucurător este faptul că, sportivii moldoveni au mai reușit să stabilească 17 recorduri mondiale, plasînd echipa Republicii Moldova pe Primul loc între echipe, dupa care au urmat echipele din Ucraina și Irlanda. Cîștigători după categoriile de vîrstă și greutate ale Campionatului au devenitRoman Scorici - campion absolut, Dumitru Sacaliuc, Iulian Godea, Bogdan Zabolotnîi, Alexei Anton, Dorin Idrician, Nicolae Cojocaru, Iulian Croitoru, Ina Cerba. Doua sportive moldovence au stabilit recorduri republicane.