Educația sportivă din copilărie este temelia sănătății a unui om adult!

Al III-lea Turneu deschis la Împins din culcat și armlifting organizat în memoria lui Alexandru Coseacov


La 28 noiembrie 2015 în incinta sălii sportive al AOC "Apollo" a avut loc al III - lea Turneu deschis  la Împins din culcat și Armlifting organizat în memoria lui Alexandru Coseacov. 

Participanții au concurat în următoarele categorii de vârstă și de greutate:

Împins din culcat: Femei: 50 kg, 60 kg, 60 + kg; Bărbați: 60 kg, 70 kg, 80 kg, 90 kg, 100 kg, 100 + kg.

Categorii de vârstă - tineri pînă la 15 ani, tineri cu vîrsta 16-19 ani, juniori 20-23 ani, Open de la 24 + ani.

Armlifting: Femei până la 60 kg și 60 + kg; Bărbați 70 kg, 90 kg și 90 + kg. 

Turneul a găzduit la fel ca și anul trecut mulți participanți, practic adunînd cei mai puternici atleți din cluburile sportive a municipiului Chișinău. Alături de maestri în sport și campioni celebri, ca întotdeauna au participat și mulți începatori, unii chiar cu vîrsta de 12 aniPrintre ei a fost și Alexandru Costin (clubul "Apollo") în categoria T1 (tineri 15 ani) pînă la 60 kg., care a împins haltera de 80 kg., învingîndu-și rivalii cu o diferență foarte mare. E plăcut să le remarcam și pe cele două membre ale echipei "Apollo" Bogdan Natalia și Elena Ceban, care au cedat  campioanei cu renume european și mondial, maestru în sport de clasă internațională - Alina Zubritskaya. Cel mai tânăr participant al acestor competiții a fost Rotaru Nicu în vârsta de 12 ani, greutatea sa fiind de 40 kg. Printre fete, cea mai tânără participantă a fost Elena Bajenco (12 ani). Căpitanul echipei "Apollo" Igor Batîr - câștigătorul a mai multor campionate din Republica Moldova, pentru a treia oară în acest turneu a devenit primul în categoria OPEN, dovedindu-și încă odată poziția sa de lider în acest grup.

La capitolul câștigătorului între echipe concurența cea mai mare a fost între echipa clubului "Minotavr" și "Institutul Naţional de Educaţie Fizică şi Sport", care s-au  prezentat cu participanți puternici de nivel internațional. Echipa câștigătoare a fost clubul "Minotavr", pe locul doi s-a plasat echipa "Institutul Naţional de Educaţie Fizică şi Sport" și doar diferența  de cîteva puncte a plasat clubul "Apollo" pe locul trei.  

Senzația Turneului pentru al treilea an la rând au fost și sunt performanțele campionului Republicii Moldova la bodybuilding și powerlifting  - Victor Dubov. Apropo, Victor Dubov și-a început ascensiunea sa spre titlurile de campion anume la I-ul Turneu la Împins din culcat organizat în memoria lui A. Coseacov.

Exemplu și o puternică motivație pentru tinerii concurenți la competiții a fost participarea  Maestrului în sport de clasă internațională - Boris Cernei (categoria OPEN), care cântărind 120 kg, la vârsta de 47 de ani, a împins ușor haltera de 240 kg.

La disciplina Armlifting nu s-au găsit egali lui Ștefan Roșca, care a stabilit un record mondial neoficial, fixînd  200 kg., greutatea sa personală fiind de 89 kg. E de menționat că, a devenit o normă ca la acest turneu organizat în memoria lui Alexandru Coseacov, sportivii să înregistreze recorduri noi, ceea ce vorbește despre o motivație binevoitoare a competițiilor.

Administrația Asociației Obștești pentru Copii "Apollo" mulțumește tuturor participanților la acest turneu, precum și membrilor echipei AOC "Apollo" și anume:  Bogdan Natalia, Ceban Elena, Bojenco Elena, Costin Alexandru, Nagornîi Bogdan, Rotaru Nicu, Cojocaru Cristian, Tcacenco Adam, Malcoci Ruslan, Balic Vlad, Batîr Igor, Neitbalov Nicolae.

Asociația Obștească pentru Copii "Apollo" își exprimă gratitudinea companiei «Rusnac-MoldAqua» pentru sprijinul în organizarea acestor competiții, oferindu-le participanților butelii de apă 0,5 l, precum și ne aducem cele mai sincere mușlțumiri soției lui Alexandru Coseacov - Natalia  Coseacova pentru sprijinul enorm acordat în organizarea acestui turneu.