Educația sportivă din copilărie este temelia sănătății a unui om adult!

Galeria „Constantin Brâncuşi” a găzduit şapte artişti plastici reuniţi în grupul „Vibraţie”

În perioada 30 ilulie-20 august 2015, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din capitala Republicii Moldova iubitorii de frumos au avut posibilitatea să admire tablourile celor șapte artişti plastici (membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din RM), reuniţi în grupul „Vibraţie” acum 10 ani și care reprezintă specificul coloristic din toate zonele geografice ale plaiului moldav şi au format o mini-uniune de creaţie.  

O călătorie imaginară prin locurile pitoreşti ale meleagului natal ne oferă peisajele realizate de Alexandru Bulat. Le-a desprins din părţile Cimişliei, unde îşi plăzmuieşte opera.

Ion Chitoroagă, iniţiatorul fondării grupului „Vibraţie”, spune că acum zece ani şi-a dorit un singur lucru. „Să slujim poporul îngenuncheat de la ţară, care are nevoie de artă şi niciodată nu se duce arta la ei. Și noi am avut vreo zece expoziţii la ţară, ţinem minte momentele celea scumpe când vezi o bătrânică cât de tare simte arta frumoasă, că arta nu se înţelege, se simte”, spune el.
În expoziţie se impune imaginea poetului martir, Dumitru Matcovschi. „O somitate a verticalităţii, a înălţării. Întotdeauna era cu griji pentru viitorul neamului, dar aici are o privire filosofică, o doză de satisfacţie găsindu-se la mărgioara sa de pe Nistru”, afirmă Vasile Didic, artist plastic și membrul Asociației Obștești pentru Copii "Apollo".

Deşi artiştii vibrează pe aceeaşi undă a creaţiei, ei îşi materializează trăirile în tehnici diferite. Arta este pentru cei șapte artişti o chemare divină, prin care îşi exprimă trăirile.