Educația sportivă din copilărie este temelia sănătății a unui om adult!

Campania de Craciun a voluntarilor de la Apollo

Tot ce apare, cand ne gandim la sarbatorile  de iarna, este familia, este casa, cadouri, colinde, oamenii dragi, miros de portocale si inca multe multe mici bucurii ce ne aduce Craciunul...  Cutreierind  prin satele Moldovei, este  o realitate care ne lasa uneori fara grai...este  o alta lume, acolo unde unii copilasi ingheata de frig, acolo unde nu exista bucurie, acolo unde sarbatorile se traiesc altfel... fara sperante, fara bucurie si fara gram de bucate pe masa... In pragul  sarbatorii de Craciun al acestui an voluntarii de pe linga AOC "Apollo" au incercat sa le indulceasca  necazurile si  sa le aduca spiritul sarbatorilor de Craciun si An Nou in casa unora, ajungind tocmai in satul Cornova (Ungheni).

Cupa Nistrului 2018

Cel de al  XX-lea Turneu internațional la Powerlifting, Deadlift și Impins din Culcat  „Cupa Nistrului” a adunat  de aceasta data un număr record de sportivi - peste 200 de participanti. La acest Turneu au venit nu doar atleti din Transnistria si Republica Moldova,  au decis sa concureze chiar si sportivi din Ukraina, Italia si  Canada!!!


Competitiile au fost organizate pe parcursul a 2 zile.  La 08 decembrie atletii  și-au demonstrat  forța la  Powerlifting și Deadlift, iar la 09 decmbrie a avut loc turneul la Impins din Culcat nominalizart  „Damn Dozen”, când sportivul ridică greutatea declarată a cite 13 repetări în trei seturi.


Cei care au reprezentat clubul "Apollo" la aceste competitii sportive de nivel international au fost  ROSCA ION , BARSCI XENIA, BUCEATCHII GLEB, GONTA EVELINA, TATRCIUC ILARIAN,  AZBUCHIN DENIS, SPINU ANATOLIE.


In competitiile  Deadlift  Rosca Ion  a reusit sa se plaseze pe Locul I in 2 categorii !!! - in categoria 82,5 kg / Open si  in categoria  82,5 kg /MS iar Spinu Anatolie   a reusit sa se plaseze pe Locul II in categoria  82,5 kg /T2!!!


In competitiile Powerlifting  Rosca Ion  a cistigat Locul I in categoria 82,5 kg / MS  si Locul III  in categoria  82,5 kg / Open!!!


In competitiile Impins din Culcat Gonta Evelina  in categoria 56 kg /T1 a reusit sa ia Locul I,  Barsci Xenia  - Locul I in categoria 67,5 kg /MS,  Tatarciuc Ilarian -categoria 75 kg /T1 - Locul III, Buceatchii Gleb -categoria 82,5 /T - Locul I, Rosca Ion in categoria 82,5 kg/ MS - Locul I si Locul III in categoria  82,5 kg/ Open, Azbuchin Denis in categoria  100 kg/ M1 - Locul I si in categoria  100 kg/PFM - Locul I.

Cupa OPEN la Impins din culcat, editia a VI-a

La 20 octombrie 2018 in incinta Centrului de Creatie "Ghiocel" a avut loc Cupa Open la Impins din Culcat, ediatia a VI-ea,  organizata in memoria lui Alexandru Coseacov.

 

Ca de obicei, Competitiile sportive la Impins din Culcat, organizate de Asociatia Obsteasca pentru Copii "Apollo" cu sustinerea Preturii sectorului Ciocana a unit sportivi cu experienta - maestri in sport, participanti la turneie cu renume europene si mondiale. Alaturi de ei nu s-au pierdut cu firea si cei care pentru prima data au decis sa-si incerce puterile la astfel de campionate.

 

Pentru inceput sportivii au fost salutati de Presedintele AOC "Apollo", Nagornii Vasile, ca mai apoi spre placerea tuturor celor prezenti, harizmaticul Maestru in Sport,  figura legendara pentru intreaga RM, presedintele Federatiei Powerlifting WPC  a Republicii Moldova, domnul Alexandru Serbacov a prezentat tuturor un master-class cu "numai" 200 de kg pe haltera, aratindu-le incepatorilor un sir de „trucuri" care le va usura iesirea de performanta la scaunul pentru Impins din Culcat. 

 

Majoritatea sportivilor cu experienta au venit cu scopul de a-si inregistra noile recorduri personale.

Echipa Apollo a fost reprezentată de cei mai buni si ambitiosi sportivi, si anume:   Capitanul Echipei "Apollo"- Rosca Ion, Buceatchii Gleb, Mihalachi Olga, Netbailov Nicolae, Tatarciuc Ilirian, Gonta Evelina, Neagu Maxim, Rotaru Mihai,  Iamandii Aprilin, Tudor Bogdan, Spinu Anatolie, Popa Vadim, Cotliuba Igor, Satalova Ecaterina, Luchin Maxim, Moroseanu Mihai, Cichirca  Nichita,  Erohin Ion. Toti ei s-au plasat pe locuri de frunte, aducind o noua Cupa pentru locul II pe echipe,  I loc revenindu-i celui mai puternic Club din RM si Tansnistria "TITANIC" , iar locul III pe echipe revenindu-i Clubului LTPS.

Ziua sportivului 2018

La 20 mai 2018 in cadrul sarbatorii "Ziua sportivului 2018" cele mai bune cluburi sportive din sectorul Ciocana au ieșit la competitii sportive pe bulevardul Mircea cel Batrin, organizate de Pretura sectorului Ciocana si AOC "Apollo". In cadrul acestei sarbatori clubul "Apollo" a organizat  un Turneu OPEN la Ridicarea greutatii cu un brat pentru bărbați si un Turneu Open la Genoflexiuni cu greutatea de 24 kg. pentru femei. Pentru copiii pina la  12 ani -  greutatea de 8 kg, până la 18 ani -  greutatea de 16 kg și 24 kg+.  În categoria absolută la Genoflexiuni cu greutatea pentru femei câștigătorul a fost Mihalachi Olga, care cu o greutate de 24 de kg a facut 40 de genoflixiuni, pe  locul II s-a plasat Fendic Maria, locul III a fost cistigat de Hartea Cezara. La  Turneul  OPEN  Ridicarea greutatii cu un brat pentru bărbați câștigătorul absolut a fost Pirvu Eugen - de 90 de ori cu greutatea de 16 kg, locul II - Zinovii ​​Constantin - de 59 de ori, locul III - Grec Dumitru - de 50 de ori. În categoria sa de greutate, cel mai bun a fost Silvestrov Nichita. Cel mai bun in categoria 50 ani+ a fost Grec Vasile.